Четвер, 25.04.2024, 21:01
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Жовтень » 29 » 28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників
12:31
28 жовтня – День визволення України від нацистських загарбників

Друга світова війна принесла біль і страждання, смерть і втрати на нашу землю. Воєнні дії на території України тривали з 22 червня 1941 року до 28 жовтня 1944р., тобто 3 роки і 4 місяці. Німецько-фашистські загарбники хотіли зруйнувати все, що було створено розумом та працею людей. А що вони хотіли зробити з населення України? Частину його знищили, частину перетворили в рабів.

Минули дні і роки пролетіли,
А дня того забуть ніхто не зміг
Тут навіть сосни з горя посивіли,
Тут навіть камінь плаче край доріг.
Хіба ж забудеш, як палали хати?
Гойдались мертві у страшній петлі,
І на шляху валялися хлоп'ята,
Багнетами прибиті до землі?
Хіба ж забудеш як сліпого діда
В звірячій злобі витягли крізь дім.
До танків прив'язали людоїди
І розірвали надвоє живим.

З нагоди відзначення 70-річчя визволення України від нацистських загарбників в ЗШ І-ІІІ ступенів №3 були проведені тематичні виховні години, виставка стінгазет, радіолінійка, перегляд документальних фільмів та презентацій, бібліотечні уроки-пам'яті, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, волонтерська допомога (в рамках обласної акції "Зірка пам'яті").

У цей день ми в скорботі схиляємо голови, шануючи світлу пам'ять героїв, які загинули, захищаючи рідну землю, в роки Другої світової війни.

Учнів 5-А класу зустрілись (класний керівник Артем Н.Л) з ветераном праці та свідком подій,що відбувалися у Знамянці під час окупації німецько-фашистськими захватчиками в роки Другої світової війни - Хорольською Олександрою Афанасіївною.

Учні 11 – Б класу (класний керівник Кобець О.В.) відвідали ветерана Великої Вітчизняної Війни - Сироєжка Федосія Фадейовича, 1925 року народження. Учні з цікавістю слухали розповідь ветерана про страшні події минулого століття; про те, як юні хлопці боролися проти нацистської Німеччини; а, згодом, налагоджували життя у зруйнованій країні. Недарма він нагороджений 16 медалями та 2 орденами. Попри свій вік, він має активну громадську позицію та є патріотом нашої держави.

В 9-Б класі відбувся виховний захід (класний керівник Сафонова В.В.) "Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів...” з метою ознайомлення дітей з історією рідного краю, збагачення знань учнів про мужність народу в роки Великої Вітчизняної війни, виховання глибокої вдячності до захисників Вітчизни.

Урок мужності "Сторінками безсмертя" пройшов в 7-Г класі (класний керівник Василенко Н.В. та вчитель історії Литвин В.І. ) з метою підвищення патріотизму підростаючого покоління.

Урок мужності "В цей день святий схиліть чоло покоління мужніх", який був проведений у 8-А (класний керівник Петренко В.В.) та 8-В (класний керівник Пишна О.І.), став символом вдячної пам'яті тим, хто вистояв і переміг, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче – життя. Це нагадування кожному, що немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній, мирній землі.

У проведенні уроку також брала участь бібліотекар бібліотеки-філії №3 (дитячий відділ) Коломіченко Л.Д.

Учні 8-Б класу (класний керівник Демченко І. В.) до дня 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників провели Урок пам'яті, на якому згадали страшні роки Великої Вітчизняної війни, подвиг радянського солдата у цій війні та щасливі дні звільнення від окупантів.

Діти не обмежилися лише цим заходом: напередодні вони відвідали сім'ї наших ветеранів Булави Павла Михайловича та Бондаренка Миколи Касяновича, подарували квіти, поцікавилися здоров'ям, запитали про необхідність допомоги по господарству. Старенькі вже наші визволителі, здоров'я часто турбує, та вони тримаються й бажають миру нашим дітям!

Категория: НВК №3 | Просмотров: 541 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz