Четвер, 28.03.2024, 14:02
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 29

28 жовтня 1944 рік - цей день назавжди залишиться в пам'яті нашого народу. 70 років віддаляє нас від буремних воєнних подій. Для історії не багато, а для людини – майже все життя. Подвиг воїнів, народних ополченців, партизан і підпільників, оборонявших і визволявших Батьківщину, назавжди збережуться в пам'яті благородних нащадків.

В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.

В цей день традиційно вшановують пам'ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

Воїни-українці зробили вагомий внесок у перемогу над нацистською Німеччиною та її союзниками.

На відзнаку мужності й героїзму українського народу, який захищав свою землю від поневолювачів, почесне звання "Місто-герой" було присвоєно містам Київ, Одеса, Керч і Севастополь.

70 років відділяє нас від тих днів, коли Україна бу ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 468 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

70-річчю визволення України приурочено в школі виставку малюнків (1-4 кл.) та газет (5-11 кл.) на тему "Україно моя, Україно, - ти для мене у світі одна", проведено флеш-моб "Україні – так, миру – так! Війні – ні!".

05 листопада в рамках семінару заступників директорів з виховної роботи відбудеться свято "Вчора закінчилась війна".

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 363 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

29 жовтня в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 пройшла урочиста лінійка, присвячена 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників "Загиблих – пам'ятаємо, живих – шануємо..."

Учасники заходу намагалися донести до всіх присутніх, що ратний подвиг батьків, дідів і прадідів у Великій Вітчизняній війні ніколи не може бути забутим. Його не можуть зменшити ані десятиріччя, ані суспільні зміни.

70 років минуло від тих жахливих подій, але ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто віддав життя заради нашого щастя.

На своєму історичному шляху український народ зазнав чимало трагічних випробувань, і сьогодні вони не закінчуються. Несправедливо було б не згадати тих героїв, чия життя стають страшною ціною сьогоднішнього миру.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих, хто поклав своє життя і здоров'я на вівтар нашої свободи і незалежності.

Слова віршів та пісень зачепили серця, проникли глибоко в дитячі душі, викликавши гордість за тих, хто не втратив надії у перемогу, не зрікся честі, правди, совісті. Скорботу по тих, хто спробував себе на злам і на згин, але їм не судилося вистояти і вижити, лише могили нагадують про них.

Національна цінність, патріотизм, жертовність в ім'я власного народу – ось риси ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 434 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

Друга світова війна принесла біль і страждання, смерть і втрати на нашу землю. Воєнні дії на території України тривали з 22 червня 1941 року до 28 жовтня 1944р., тобто 3 роки і 4 місяці. Німецько-фашистські загарбники хотіли зруйнувати все, що було створено розумом та працею людей. А що вони хотіли зробити з населення України? Частину його знищили, частину перетворили в рабів.

Минули дні і роки пролетіли,
А дня того забуть ніхто не зміг
Тут навіть сосни з горя посивіли,
Тут навіть камінь плаче край доріг.
Хіба ж забудеш, як палали хати?
Гойдались мертві у страшній петлі,
І на шляху валялися хлоп'ята,
Багнетами прибиті до землі?
Хіба ж забудеш як сліпого діда
В звірячій злобі витягли крізь дім.
До танків прив'язали людоїди
І розірвали надвоє живим.

З нагоди відзначення 70-річчя визволення України від нацистських загарбників в ЗШ І-ІІІ ступенів №3 були проведені тематичні виховні години, виставка стінгазет, радіолінійка, перегляд документальних фільмів та презентацій, бібліотечні уроки-пам'яті, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, волонтерська допомога (в рамках обласної акції "Зірка пам'яті").

У цей день ми в скорботі схиляємо голови, шануючи світлу пам'ять героїв, які загинули, захищаючи рідну землю, в роки Другої світової війни.

Учнів 5-А класу зустрілись (класний керівник Ар ... Читати далі »

Категория: НВК №3 | Просмотров: 538 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz