Субота, 20.04.2024, 08:26
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2014 » Березень » 14 » Шевченкові читання
10:36
Шевченкові читання
І.Я.Франко писав: "Доля переслідувала його в житті, оскільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золото його душі у ржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду, а віри в Бога у зневіру і песимізм. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко".

Кожен українець чи українка, де б вони не жили на землі, знає це ім'я. Усі визнають Тараса Григоровича за пророка української нації... "...Шевченко – це код нації, а в його "Кобзарі" закодовані самі генетичні основи нашої духовності, невичерпний її потенціал. Кожен, хто, відкривши томик "Кобзаря", вживеться в буйний світ його образів, сягне в його розпечені надра, відчує і книгу що написала людина, яка по крутизнах життя піднеслась до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу", - відзначав О.Гончар.

То ж, готуючись до конкурсу читців поезії Т.Г.Шевченка, який відбувся 5 березня 2014 р. в Знам'янській ЗШ №7, учні школи підбирали вірші поета саме з "Кобзаря".

Творчо підійшли до конкурсу учні 1-4 класів. Мами одягли дітей в українські вишиванки. Проникливо, чуттєво і захоплююче читали поезії Марченко Анна, Анан'єв Андрій (учні 1 класу), Бойко Вероніка, Марченко Артем (учні 2 класу), Рогова Олена, Василенко Віра (учениці 3 класу), Молчанова Дана, Лебіга Вікторія (учениці 4 класу).

Конкурс читців серед учнів основної та старшої школи пройшов у взаємному проникненні музики та пісень на вірші Шевченка.

Відчуваючи ритміку поезій поета по-дорослому, учні старшої школи намагалися передати життєтворчість ідей Великого Кобзаря. Переможцями конкурсу стали:
  • Паламарчук Яна (11 кл.),
  • Буглак Дмитро (6 кл.),
  • Шаталов Микита (5 кл.),
  • Закушик Анастасія (10 кл.),
  • Постовітенко Олександра (7 кл.).
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 490 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz