Субота, 20.04.2024, 05:53
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 30
Серед героїчних сторінок нашого минулого вибивається на перше місце одне коротке слово – "Крути"! Коротке, але яке велике слово! Воно світить на сторінках нашої історії кривавою зорею найбільших героїчних подвигів!

Щороку у січневі дні переносимося думкою і духом у той час, у ті святі для нас місця і на той шлях, що завів українських юнаків під Крути.

У Знамянській ЗШ №7 в останні дні січня проведено ряд заходів, приурочених Дню пам'яті Героїв Крут. Це інформаційні хвилини у 5-6 класах на тему "Пам'ятаємо про Героїв Крут", усний журнал у 7-8 класах "Їх оплакують роси у лузі", засідання дискусійного клубу учнів-старшокласників "Бій під Крутами: тріумф і трагедія", тематичні виставки "Крути - трегедія життя та вічності". Учні 8-11 класів побували на виховному заході "Вічна память героям". Присутні слухали пісні, які співали юнаки, їдучи до станції Крути, читали вірші, присвячені тим пам'ятним дням.

У процесі підготовки до заходу учні разом з учителем історії Войченко М.В. та педагогом-організатором Косенко О.М. провели велику пошукову роботу: вивчили політичні обставини того часу, роздобули карту бою від Крутами і відтворили за нею хід бою, створили фотовиставку портретів учасників, відібрали відеофільми, пісні та вірші. Нікого не залишив байдужим цей захід. Бо хіба ж можна забути тих юнаків, що принесли в жертву свою молодість, своє життя заради Батьківщини!

Такі заходи сприяють формуванню патріотичних почуттів, вчать бути гідними громадянами України, виховують почуття відданості інтересам народу і держави.
Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 567 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2014 | Комментарии (0)

Учні Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 вшанували пам'ять героїчної молоді Крут під час проведення круглого столу "За що загинули студенти?"

29 січня українська громадськість відзначає День пам'яті героїв Крут. 96 років тому молоді захисники Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.

29 січня 1918 року поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.

Бій тривав лише п'ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на два дні.

Уже в березні 1918 року, після підписання більшовиками Брестської мирної угоди і з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аско ... Читати далі »
Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 674 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2014 | Комментарии (0)

В наш час, коли дітям все більше пропонуються електронні та комп'ютерні ігри, саморобна іграшка, як це не дивно, набуває своєї актуальності. Саморобна іграшка – це власна фантазія дитини, яка має прояв у формі, характері, оздобленні, призначенні, у правилах гри з нею, ще це відчуття причетності до процесу разом з впевненістю у своїх силах: і придумати іграшку, і виконати її, і відремонтувати, якщо знадобиться, і все це самостійно, та ще й за власним бажанням.

Гурток "Іграшка – сувенір" знову запросив до себе гостей та друзів. Керівник гуртка Любінська Надія Вікторівна провела відкрите заняття на тему "Виготовлення українського віночка в японській техніці "канзаші".

Керівник гуртка вивчає нові технології виконання виробів із тканини та різнокольорових стрічок і впроваджує їх в свою роботу з дітьми. Увагу привернула цікава японська техніка "канзаші". Історія цієї техніки дуже давня.

Приблизно 400 років тому, в Японії змінився стиль жіночої зачіски: жінки пряме волосся стали укладати в вигадливі і химерні форми. Для укладання волосся використовували різні предмети - шпильки, палички, гребені. Саме тоді простий гребінь перетворюється у витончений незвичайної краси аксесуар, який стає справжнім витвором мистецтва. Японський жіночий традиційний костюм не допускав наручних прикрас і намист, тому прикраси зачісок були головною красою і полем для самовираження.

Не тільки японські жінки використовувала квіти і стрічки для прикрашання себе, жінки різних нар ... Читати далі »
Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 1335 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz