Субота, 20.04.2024, 14:09
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 13
Вихвателями групи №7 - Акіменко Т.Г. та Герич О.А. - було проведено цікавий захід, а саме "Знай свої права, дитино", з метою розширювати знання дітей про їхні права, формувати вміння визначати свою унікальність, виховувати почуття гідності.
Категория: ЗДО №6 | Просмотров: 434 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

12.12.2013 року завідуючою міської ПМПК Білоконь Н.В. проведена перевірка стану логопедичної роботи в дошкільному навчальному закладі №6 "Сонечко".

У закладі функціонують дві логопедичні групи, корекційну роботу в яких проводять досвідчені та висококваліфіковані вчителі-логопеди В.Лантух та О.Угренович та вихователі Л.Колоусова, Т.Куликова, О.Герич, Т.Акименко.

В групах навчаються і виховуються 44 дитини з різними порушеннями мовлення.

Основні зусилля педагогічних колективів логопедичних груп спрямовані на виправлення порушень мовлення дошкільників та підготовку їх до школи.

Педпрацівники логопедичних груп забезпечують високу результативність корекційно-відновлювальної роботи завдяки творчому підходу до навчально-виховного процесу та створенню сприятливих умов для розвитку дітей. Адміністрація закладу приділяє належну увагу зростанню педагогічної майстерності педагогів та їх заохоченню за високі результати роботи.
Категория: ЗДО №6 | Просмотров: 654 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

На виконання розпорядження Знам'янської міської ради від 21 листопада 2013 року №217 в дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" в період з 09 по 14 грудня 2013 року було проведено Тиждень права.

В ДНЗ було видано наказ "Про проведення Тижня права", розроблено та затверджено заходи з проведення Тижня права, проведено різноманітні заняття, консультації, бесіди, ігри та ін. з даної тематики.

В середній групі №4 "Чомучки" було проведено комплексне заняття на тему "Кожному ім'я потрібне", метою якого було закріпити знання дітей про право кожної дитини на життя й на власне ім'я.

На цьому занятті діти вчилися висловлювати любов до рідних і близьких; колективно виконувати завдання; формувати у дітей відчуття своєї індивідуальності та значущості, шанобливе ставлення до самого себе; вчити виражати свою індивідуальність у малюнку.

В старшій групі №5 "Золота рибка" 13 грудня 2013 року пройшло заняття з правового виховання на тему : "Захистіть мене від лиха і зла, бо я ще дитина мала".

Під час даного заняття малюкам давали поняття про права дитини. Вчили оцінювати поведінку людей, спираючись на власний досвід, захищати себе і своїх друзів, а також засуджувати жорстокі поводження з дітьми.

Підчас ігор та розгляду ілюстрованого матеріалу у дітей виховували почуття власної гідності, любов до людей.
Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 1166 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

В дошкільному навчальному закладі №4 "Ромашка" вихователі ретельно готувалися до відкритих переглядів з теми "Фізкультурно – оздоровча діяльність в закладі".

Задля ефективного проведення занять з дітьми вихователі поповнили фізкультурні осередки групових кімнат атрибутами, а також виготовили нестандартне обладнання у фізкультурний зал.

Шеремет Віта Анатоліївна, Решетиловська Леся Володимирівна виготовили многофункціональний снаряд "Жираф". Макущенко Наталія Андріївна, Дордюк Світлана Володимирівна виготовили "Восьминіга". Криворучко Алла Олександрівна, Доля Алла Анатоліївна працювали над виготовленням "Чарівної яблуньки". Рябуха Анна Леонідівна, Закотюра Тетяна Іванівна поповнили базу "Чаріними промінчиками". Демченко Надія Марківна, Усаченко Світлана Володимирівна, Закоморна Світлана Анатоліївна виготовили "Драбинку" та корзини для метання. Ковальчук Жанна Адамівна, а також всі педагоги закладу поновили мішечки для метання та придали їм цікаву форму.
Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 555 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

05.12.2013 року на базі дошкільного навчального закладу №4 "Ромашка" відбулося методичне об'єднання завідувачів та вихователів – методистів дошкільних навчальних закладів.

Учасники методичного об'єднання переглянули заняття з дітьми старшої групи ДНЗ №4, під час якого вихователь Закоморна Світлана Анатоліївна презентувала присутнім власні надбання з теми "Вивчення англійської мови за допомогою технології розв'язання винахідницьких завдань". Справжнє задоволення діти отримали коли вихователь нагородила кожного учасника грамотою.

Завідувач ДНЗ №4 Клименко Лариса Петрівна та вихователь – методист Голованова Олена Олександрівна ознайомили присутніх з системою тайм – менеджменту, яка використовується в дошкільному навчальному закладі №4 "Ромашка" та напрямками роботи в закладі.

Форми роботи з дітьми та колективом, які були запропоновані увазі присутніх, викликали позитивні відгуки з боку методиста з дошкільного виховання Скляровської Л.Д. та учасників методичного об'єднання.

В ході роботи був презентований перший номер журналу "Ромашка", який буде випускатися один раз на квартал в дошкільному закладі №4.
Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 559 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

В грудні 2013 року в дошкільному навчальному закладі були проведені відкриті перегляди фізкультурних занять з використанням оздоровчих технологій таких як кінезорефлексотерапія, самомасажі, вправи на вентиляцію легенів та попередження плоскостопості.

Вихователі Закотюра Т.І., Рябуха А.Л., Ковальчук Ж.А. показали цікаві заняття та зуміли запропонувати дітям цікаві фізкультурно-оздоровчі вправи.
Категория: ЗДО №4 | Просмотров: 473 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

12 грудня 2013 року на базі дошкільного навчального закладу №4 "Ромашка" відбулося засідання методичного об'єднання старших медичних сестер дошкільних закладів.

Під керівництвом методиста з дошкільного виховання Скляровської Л.Д. були розглянуті питання організації харчування, здійснення контролю за харчуванням відповідно до Інструкції з організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах.

Під час роботи методичного об'єднання учасники розглянули різні аспекти даної теми та поділилися власним досвідом. Вся вищезазначена робота була спрямована на удосконалення системи організації харчування дітей в дошкільних закладах.
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 851 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

В Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 12 грудня відбувся "Правовий ринг" серед учнів 9 та 10 класів. Учні продемонстрували високий рівень правової культури та підвищували досвід у вирішенні практичних завдань з питання захисту прав дитини.
Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 445 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

11 грудня в Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 проведено круглий стіл на тему "Права людини в Україні". Учні 11 класу проаналізували Загальну декларацію прав людини, нормативно-правову базу з захисту прав, яка діє на території України. У кінцевому результаті учасники круглого столу запропонували механізми захисту прав людини в Україні.
Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 477 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

12 грудня Знам'янська загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №6 приймала гостей – вчителів фізичної культури шкіл міста, головного спеціаліста міського відділу освіти Мургу В.М. та головного спеціаліста відділу сім'ї молоді та спорту Знам'янського міськвиконкому Сугарея А.О. Адміністрація школи ділилася досвідом щодо впровадження Указу Президента України "Про національну стратегію розвитку освіти в Україна на період до 2021 року" та оновлення змісту, форм та методів організації навчально-виховного процесу на засадах компетентнісного підходу.

Школа має досвід щодо вирішення даного питання, оскільки методичною проблемою школи є "Розвиток творчої особистості в умовах компетентнісного підходу в навчально-виховному процесі". Особливу увагу було приділено базовим компетентностям вчителя як педагога-працівника та спеціальнофаховим компетентностям вчителя фізкультури.

Кожен учасник семінару отримав методичні рекомендації. Вчителям шкіл міста презентували спортивну історію школи, як на протязі десятиріч створювалася база та ефективна система спортивно-масової роботи. Крім того, присутнім були представлені матеріали традиційних шкільних спортивних свят та декад. Вони ознайомилися з друкованою продукцією, що є підсумком роботи в даному напрямку, спортивними досягненнями та були присутні на відкритих уроках, що представили їх вчителі ЗШ І-ІІІ ст. №6 Бондаренком Ю.І. та Степаненком О.І.

Гості зацікавилися наданими матеріалами, відмітивши спільну роботу адміністрації, педагогів, батьків та учнів щодо формування здоров'язберігаючої компетенції.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 461 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Важливим надбанням людської спільноти є права людини. Завдяки Загальній Декларації Прав Людини, яка була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, кожна людина має рівні права з іншими. В рамках Всеукраїнського Тижня права в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 було проведено загальношкільний Всеукраїнський урок "Права Людини". Класні керівники різноманітними засобами зацікавлювали учнів, надали важливу інформацію та провели практичні заняття. Головне – діти усвідомили, що важливо не лише знати про свої права, а й мати гарантію щодо їх дотримання з боку людей, суспільства та держави. Демократичне українська суспільство потребує громадян, які чітко розуміють, що їх права непорушні. Лише тоді вони зможуть побудувати могутню правову державу, рівну серед рівних у Європейському світі.

Початок Всеукраїнського Тижня Права в Знам'янській ЗШ І-ІІІ №6 знаменувався не лише уроками з прав людини, а й такими виховними заходами, які проходили під керівництвом заступника директора з виховної роботи Михайлової С.А. та відповідальної за правову роботу Полякової С.В. і практичного психолога Рац О.В.:
  • оформлення виставки плакатів, малюнків "Права дитини";
  • розповсюдження буклетів та іншої акцидентної продукції про права дитини серед учнів 6 та 11 класів;
  • надання консультації з правової тематики учням 11 класу та їх батькам.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 460 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Учні Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст. №6 вже другий день продовжують активно займатися правовою освітою. Вчителі історії Михайлова С.А. та Полякова С.В. протягом дня надавали консультації вчителям та учням з питань захисту прав особистості. Діти 5, 8-х та 9 класів мали можливість взяти участь у бесіді щодо прав людини та дитини. Для учнів 7-х класів була проведена вікторина-анкетування "Як я знаю свої права".

Чим більше учні дізнаються про власні права, тим більше їм хочеться реалізовувати їх в сьогоденні.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 453 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Однією з основних проблем, яку має вирішити світове співтовариство, є проблема прав людини. Чим більше людей будуть знати про свої права і намагатися жити за принципами, які містять у собі ці права, тим більша ймовірність, що права людини стануть не просто ідеальною моделлю, а й реальністю.

В рамках Всеукраїнського Тижня права, 12 грудня в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 був присвячений проблемі формування правових компетентностей школярів та намаганням формувати громадянську позицію. За сучасних умов саме загальноосвітній навчальний заклад має створити виховний простір, де дитина формує себе як громадянин.

На загальношкільній лінійці розповіли про значення й актуальність документів з прав людини, в цікавій формі довели як і коли дитина має відстоювати власні права. Учні початкової школи приймали активну участь в правовій вікторині. В 11 класі відбувся урок громадянської освіти "Права. Свободи та відповідальність".

Нове українське суспільство вимагає установки на взаємодію, співпрацю, відкритість, захист власних прав і повагу до прав інших людей. Це головний підсумок виховних заходів, що проходили у школі 12 грудня.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 412 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 13.12.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz