Субота, 20.04.2024, 10:12
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Листопад » 29 » Екскурсія до музею
12:17
Екскурсія до музею
28 жовтня відзначалася 69 річниця визволення України від німецько-фашистських загарбників. Воєнні дії під час Великої Вітчизняної війни відбувалися на території України протягом 40 місяців із червня 1941 р. до кінця жовтня 1944 року. За сучасними підрахунками загальні людські втрати України у 1941 – 1945 роках становлять близько 9 мільйонів людей. Вшанування пам'яті мільйонів полеглих за визволення української землі представників усіх національностей, співвітчизників, які загинули на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі є священним обов'язком кожного громадянина.

Робота по патріотичному вихованню дошкільників є однією з основних ланок в діяльності ДНЗ №8 "Світлячок". Педагоги знайомлять дітей з героїчним минулим нашого народу під час читання художньої літератури, розглядання фотознімків, ілюстрацій, проведення тематичних занять, екскурсій до Монумента Слави по вулиці Жовтневій, до Паровозу-пам'ятника на Привокзальній площі, місцевого меморіального кладовища, в місцевий Краєзнавчий музей.

В день 69 річниці визволення України від фашистських загарбників, педагоги ДНЗ №8 Ю. Бєлугіна та В. Кучаєва разом з вихованцями старшої групи "ВЕСЕЛЯТА" та їх батьками відвідали Краєзнавчий музей м.Знам'янки, де директор музею Т. Кулик та екскурсовод О. Моліс провели цікаву екскурсію по експозиціях музею. Діти зацікавлено розглядали експонати, фотографії, слухали розповіді працівників музею про історичне минуле: добу козаччини, Велику Вітчизняну війну, історичні віхи в житті нашого міста та ін.

Після екскурсії діти поклали квіти загиблим воїнам біля Монумента Слави та на міському меморіальному кладовищі, вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Вихователі розповіли дітям про будівництво Монументу Слави на кошти, зібрані знм'янчанами, про традиції вшанування пам'яті загиблих, які існують в кожній сім'ї. Робота з патріотичного виховання буде продовжуватись і надалі, щоб ті зерна громадянськості, що засіялися в душі вихованців в дошкільному віці, дали добрі сходи і маленькі громадяни нашої держави стали її справжніми патріотами.

... Пливуть по Дніпру пароплави,
Над хвилями чайка ячить.
І пам'ятник Вічної Слави
На схилах крутих височить.
Горіти вогню, не згасати,
Трояндам довкола цвісти.
Тут сплять наші мужні солдати,
Вклонись їм зі мною і ти...

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 629 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz