Четвер, 25.04.2024, 03:55
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 22
Голодомор 1932 – 1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Голодний смерч над Україною забрав життя від семи до десяти мільйонів безневинних людських душ. Учителі початкових класів розповідали учням про ці страшні події . "Інтерв'ю з рідними" проведуть першокласники, переглянули ілюстрації "Тяжкі роки голодомору" учні других класів, дивились слайди "Голодомор в Україні" третьокласники, а учні четвертих класів переглянули презентацію про наслідки голодомору "Тяжкі роки голодомору".

22 листопада 2013 року у 7-В класі ЗШ І-ІІІ ступенів №3 (класний керівник Пишна О.І) відбувся незвичайний урок – урок пам'яті.

Мета цього уроку: вшановування пам'яті жертв Голодомору.

Девіз: Україна пам'ятає – світ визнає. Після проведеного заходу, учні зрозуміли жахи тогочасного періоду. Тисячі людей які померли в малому віці і навіть не бачили життя яким воно є насправді.

Молодь нашого часу, не може навіть уявити собі якою масштабною була ця трагедія. І ознайомившись з Національною книгою Пам'яті Голодомору та книгою Пам'яті м. Знам'янки , можна хоч на долю секунди опинитися на місці цих беззахисних і ні в чому не винних людей.

Згідно з Указом Президента України "Про заходи у зв'язку з 80-ми роковими Голодомору 1932-1933рр." в 9-А класі (кл. керівник Грабовська С.О.) був проведений урок пам'яті "Розп'ята душа на хресті всевишньої печалі (землякам, старим, молодим і ненародженим - жертвам голодомору 1932 – 1933рр. – присвячується).

Вчителі історії Бевз ... Читати далі »
Категория: НВК №3 | Просмотров: 636 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

Відділ освіти, міський методичний кабінет, загальноосвітні та позашкільні навчальні заклади міста організовують цілеспрямовану роботу з обдарованими учнями. Щороку на належному організаційному рівні проводяться шкільні та міські учнівські олімпіади з базових дисциплін за розробленим ще у 2000 році алгоритмом дій. До того ж понад 10 років тому в місті було запроваджено й щорічно проводились ще й олімпіади з російської мови та літератури й із світової (зарубіжної) літератури (у зв'язку з наявністю в школах класів з викладанням російської мови та літератури по причині компактного проживання російськомовного населення), проведення яких лише в минулому році запроваджено на всеукраїнському рівні. Міністерством. Минулого навчального року додатково проводилась ще й олімпіада з фізичної культури і спорту на базі ЗШ І-ІІІ ступенів №3. Завдяки згуртованості, відповідальності, злагодженості дій вчителів фізичної культури шкіл міста ця олімпіада була добре підготовлена, чітко організована, забезпечена всім необхідним: спортінвентарем, знаряддями, документацією тощо. Двоє учнів - переможців міського етапу цієї олімпіади вибороли ІІ та ІІІ місця і в обласному етапі (вчителі О.Йовенко – ЗШ №3, Ю.Бондаренко – ЗШ №6).

Фінансово й організаційно забезпечується участь учнів у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад. А кількість переможців обласних олімпіад за останні роки значно зросла.

Практично половина (48%) учасників обласних олімпіад виборюють призові місця й майже з кожного предмета місто має переможців олімпіад:
  • у 2011 році таких переможців було 22;
  • у 2012 році – 24;
  • у 2013 році – 37 переможців.
Кількість учнів-переможців облас ... Читати далі »
Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 890 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

Голодомор - це спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування у селян представниками радянської влади впродовж 1932-1933 років безпосередньо призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах, при цьому країна мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон, забороняла та блокувала виїзд голодуючих поза межі України, відмовлялася приймати допомогу для голодуючих з-за кордону.

В школі пройшли заходи з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років: організована виставка книг "Голодні роки", в класах пройшли години спілкування з даної теми, усний журнал "Доля голодних дітей", перегляд документальних фільмів "Страшні роки", фото-виставка "Жахливі сторінки історії".

До участі у заходах запрошувалися працівники міської бібліотеки.

Старшокласники вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 550 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в пам'яті українців однією з найстрашніших сторінок нашого минулого. Ця сторінка сприймається суспільством передусім на емоційному рівні. Але в той же час Голодомор - це історичне явище, яке відбувалося у конкретний час, у конкретному місці і є наслідком дій конкретних осіб.

22 листопада 2013 року в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 було проведено єдиний урок "80-ті роковини Голодомору - уроки минулого для майбутнього". Класні керівники, що його проводили, наголосили – ця трагедія принесла мільйони жертв та незлічені трагедії. Тому ми маємо винести з неї урок. Всі ми маємо пам'ятати та зберігати духовну єдність, адже ми – громадяни України, держави, що народжувалась у незліченних народних муках.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 468 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 22.11.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz