Субота, 20.04.2024, 11:39
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2013 » Листопад » 19 » Про розвиток позашкільної освіти
13:41
Про розвиток позашкільної освіти
19 листопада 2013 року відбулася оперативна нарада у міського голови І. Крижановського, за участю начальника відділу освіти Н.Попової, головного спеціаліста відділу освіти В.Мурги, директора ЦДЮТ Г. Подвиженка, директора КДЮСШ Є.Гавришевського, заступників директорів позашкільних закладів Н.Горбатенко, В.Махині з порядком денним: "Про розвиток позашкільної освіти", під час якої було розглянуто питання розвитку системи позашкільної освіти міста.

Міський голова І.Крижановський зазначив, що створення кожній дитині умов для розвитку творчих здібностей є одним із пріоритетних завдань соціальних ініціатив Президента України. В місті розроблено й затверджено міську програму розвитку позашкільної освіти та підтримки обдарованої молоді на період до 2014 року.

"Заклади позашкільної освіти міста забезпечують розвиток творчих нахилів та здібностей учнів міста, - зазначила начальник відділу освіти Н.Попова. Саме з метою забезпечення запровадження нових напрямків позашкільної виховної роботи, охоплення якнайбільшої кількості дітей позашкільною освітою, в місті з початку нового навчального року створено нові позашкільні заклади: Знам'янський центр дитячої та юнацької творчості; Знам'янська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа". Наталія Олександрівна зазначила, що з метою збільшення відсотку охоплення позашкільною освітою учнів навчальних закладів та популяризації здорового способу життя в новостворених закладах відкрито гуртки і секції з масовим охопленням дітей.


Під час наради було відпрацьовано мережу позашкільних закладів. Відповідно до рішення виконавчого комітету Знам'янської міської ради від 17 вересня 2013 року № 434 "Про затвердження мережі позашкільних навчальних закладів міста у 2013/2014 навчальному році" у Центрі дитячої та юнацької творчості затверджено 368 годин педагогічного навантаження, відкрито 63 групи для 980 дітей; по Знам'янській комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі – 304 години педагогічного навантаження, 33 групи для 418 дітей.

Директор ЦДЮТ Г.Подвиженко ознайомив із ходом робіт по будівництву генераторної котельні для опалення приміщення Знам'янського центру дитячої та юнацької творчості, які знаходяться на завершальному етапі. На даний час приміщення опалюється за допомогою електричного опалення, температура у приміщенні відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.

На початку нового навчального року Проведено презентацію Центру дитячої та юнацької творчості у відповідності до програми "2013 рік – Рік дитячої творчості" в м. Кіровограді, організовано проведення Свята позашкільника з презентацією роботи гуртків ЦДЮТ. Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста протягом вересня-листопада проведено ряд свят та заходів, що сприяють організації змістовного дозвілля дітей.

На базі новоствореної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи проведено комплекс міських спортивних змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч" та шкільних спортивних змагань "Старти надій".

Матеріали позитивних зрушень у позашкільній освіті та роботи ПНЗ в нових умовах висвітлені на сайтах міської ради та відділу освіти.
Категория: Міськво | Просмотров: 496 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz