Середа, 24.04.2024, 12:34
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Травень » 07
24 квітня 2013 року в дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" було проведено методичне об'єднання для вихователів дітей дошкільного віку, яке підготували і провели вихователі Ромащенко І.А. та Нужна О.В. разом зі своїми вихованцями старшої групи №5 "Золота рибка".

Перед собою вони ставили наступні завдання:
  • Розвивати пізнавальні здібності дітей, здатність аналізувати, робити умовиводи, узагальнення, висувати припущення.
  • Виховувати інтерес до логіко-математичної діяльності, прагнення знаходити свої шляхи розв'язання завдань.
  • Продовжувати вчити дітей лічити в межах 10, вправляти в розрізненні цифр від 1 до 10, визначенні положення цифр в цифровому ряду. Формувати вміння порівнювати множини за кількістю елементів, визначати відношення "більше", "менше", "порівну".
  • Закріпити уміння дітей виконувати найпростіші усні обчислення, виявити рівень розуміння того, що кожне число більше або менше, ніж попереднє чи наступне на 1.
  • Продовжувати вчити вимірювати умовною мірою об'єм сипучих речовин.
Під час заняття використовувалося наступне обладнання і роздатковий матеріал:
  • матеріали до дидактичних ігор "Рятівні круги", "Знайди відмінності", "Цифри в ряд!", "Сусіди чисел", "Змагання човнів", "Розсели жучків";
  • умовна мірка-ложка, миска, ємкість, горох, кружечки;
  • музичні фонограми.
Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 671 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (1)

28 березня 2013 року вихованці старшої групи №5 "Золота рибка" дошкільного навчального закладу №3 "Івушка" разом з вихователем Ромащенко І.А. та помічником вихователя Гриценко Л.М. провели дитячий туризм до загальноосвітньої школи №4.

Вчитель початкових класів Лодатко Світлана Володимирівна провела для дітей та педагогів екскурсію по школі. Діти з зацікавленістю розглядали класи, їдальню, спортивний зал, коридори.

Вчитель розповіла дітям про необхідність навчання у школі, гру "Запали своє віконце в школі". На закінчення екскурсії дошкільнята отримали подарунки на згадку про свій візит до школи.
Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 560 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Часи стрімко змінюються, а школа залишаються тим осередком, на якому тримається кожна громада. В.О. Сухомлинський вчив: "Школа мусить бути не коморою знань, а середовищем думки". Тому найважливіше завдання школи – навчити дитину здобувати знання протягом всього життя. Саме ця компетентність розглядається в сучасній педагогіці як ключова.

Загальношкільні батьківські збори, що пройшли в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ст. №6 були присвячені двом основним питанням – розвиток мислення дитини та формування в неї навичок здорового способу життя. Директор школи Полежай Д.П. підвів підсумки більшої частини навчального року, намітив перспективи розвитку, виділивши окремі недоліки в питаннях навчання та виховання. Особлива увага була зосереджена на тісній співпраці педагогічного колективу та батьківської громадськості.

Заступники директор Брикова С.Г. та Михайлова С.А. висвітлили питання навченості та успішності участі школи в різноманітних олімпіадах, змаганнях та конкурсах. Батькам повідомили про завдання  щодо літнього оздоровлення та роботи шкільного табору відпочинку.

Батькам була представлена міні-лекція про родинне виховання через призму педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського керівником методичного об'єднання класних керівників  5-11 класів Чабанюк Т.А. Більш детальна розмова з цього питання продовжилася на класних батьківських зборах.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 746 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Щороку традиційно квітень – місячник екологічного виховання. Ключовими та водночас трагічними датами є роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Багато уроків дав нам Чорнобиль: це і урок людської недбалості та безвідповідальності, урок милосердя, професійної чесності, урок людського героїзму та відваги. І скільки не минуло років, це слово полум'янітиме в нашій пам'яті чорним вогнищем скорботи.

Виховуючи глибоку повагу до ліквідаторів аварії на ЧАЕС, в рамках Тижня в школі були проведені різноманітні заходи. Класні керівники провели тематичні години спілкування, бесіди, години пам'яті, круглі столи, конференції. Було організовано тематичну виставку літератури в шкільній бібліотеці, виставку газет, загальношкільну лінійку пам'яті.

Особливо запам'ятається учням 7-А класу бібліотечна година "Полин-сльозою омивається трава", яку провели завідуюча міською бібліотечною філією № 2 Перепелятникова О.В. та бібліотекар Лопата С.С. Ними буди представлені не лише масштаби трагічних подій, книжкова викладка, фотодокументи, а й документальний фільм про Чорнобильську катастрофу.

Щоб біда не приходила на українську землю, підростаюче покоління повинно відповідально ставитися до природи в ім'я майбутнього життя людства та виховувати ціннісне ставлення до оточуючого середовища.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 780 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

11 квітня 2013р. в ДНЗ №2 "Теремок" відбулось методичне об'єднання, на якому були присутні музичні керівники м.Знам'янки та методист по дошкільному вихованню Скляровська Л.Д.

Тема методоб'єднання "Організація сюжетних занять з використанням театралізованої діяльності". Увазі присутніх був представлений мюзикл "У пошуках Весни Красуні". У створенні брали участь вихователі Компанієць А.В., Коломієць Ю.В., Мороз Л.В., музичні керівники Єніна Ю.В., Полюхович Т.Д., Петліца Ю.О., вихователь–методист Чуракова С.С., завідуюча Мазур О.В.

Музичне виховання є синтезом різних видів діяльності. В мюзиклі присутня єдина сюжетна лінія, ігрові елементи представлені ігровими ситуаціями, рухливими, словесними іграми, театралізацією. Адже на музичних заняттях театралізація займає вагоме місце, вона впливає на розвиток творчих здібностей, образного мислення. У процесі театралізованих ігор діти навчаються виразного читання, пластиці рухів, співу, грі на музичних інструментах. У мюзиклі були задіяні діти середньої групи "Гномики" (вих. Коханєвич А.О., Шаповал Н.В.) і старших груп "Капітошка" (вих. Сітанова Н.М., Татаріна С.М.), "Яблучко" (вих. Скорик Л.В., Пушкаренко О.І.), "Полуничка" (вих. Полєха О.Г.). У музичному залі оформлені чудові декорації, для акторів пошиті костюми бджілок, мами Бджоли, сонечка, промінчиків, крапельок, Вітрюги, Весни Красуні.

Рівень акторських, музичних здібностей дітей були високо оцінені музичними керівниками м. Знам'янки. Музичні керівники ДНЗ №2 Єніна Ю.В., Полюхович Т.Д., Петліца Ю.О. отримали високу оцінку своїм професійним здібностям.


Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 987 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 07.05.2013 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz