Четвер, 28.03.2024, 11:36
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2012 » Березень » 22 » Обласний семінар творчої лабораторії директорів опорних шкіл
13:05
Обласний семінар творчої лабораторії директорів опорних шкіл
Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів №6 вже багато років є опорною з питань впровадження педагогічної спадщини Василя Олександровича Сухомлинського. Це зумовлює більшість пріоритетних напрямків роботи педагогічного та учнівського колективів. Саме тому на початку березня на базі школи відбувся обласний семінар творчої лабораторії директорів опорних шкіл з питань впровадження ідей В.О.Сухомлинського. Метою цього заходу було поглиблення знань учасників семінару щодо шляхів розвитку педагогічних ідей В.О. Сухомлинського в умовах сучасного освітнього простору. З групою директорів до школи завітали працівники Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Калініченко Надія Андріївна, завідувач кафедри педагогіки і психології, доктор педагогічних наук, професор, Ткаченко Валерій Петрович, завідувач відділу освітнього менеджменту, Трубіна Валентина Геларіївна, методист відділу освітнього менеджменту.

На початку семінару директорів привітали наймолодші школярі, а учні середньої ланки виконали гімн школи. Міський голова Знам'янки Крижановський Ігор Борисович розповів про стан освітньої галузі міста та перспективи її розвитку. У відповідь, від усіх Калініченко Надія Андріївна подарувала міському голові двотомник "Школи Кіровоградщини", в якому є стаття "Сучасна школа: традиції та перспективи розвитку", присвячена Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 6, як опорної з впровадження педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського.

Здобутки та перспективи середньої освіти міста висвітлив заступник начальника відділу освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради Семенков Микола Васильович. Директор школи Полежай Дмитро Петрович презентував гостям семінару історію школи та її сьогодення. Заступники директора Брикова Світлана Геннадіївна та Михайлова Світлана Анатоліївна докладно розповіли про організацію навчально-виховного процесу в школі та методи контролю за ним, зокрема про систему моніторингу. Гостям була представлена багата педагогічна виставка, складена з напрацювань вчителів. Директори високо оцінили якість представлених матеріалів, а деякі взяли на озброєння для подальшого впровадження.

Одним з методів роботи з педагогами, на думку В.О.Сухомлинського, є постійно діючий психолого-педагогічний семінар, що працює в школі під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Брикової С.Г. Цього разу засідання відбулося з використанням інноваційних технологій, а саме – педагогічний коучинг. Вчителі Воловик Н.В. та Бондаренко Ю.І. ознайомили присутніх з основними поняттями та філософією педагогічного коучингу. Захоплено на ньому працювали не лише педагоги школи, а й учні та гості. Гострі й цікаві проблеми розглядалися в дусі партнерства та співпраці, на якій і буде побудована школа майбутнього, її можливості та особливості. Вміло була проведена релаксація практичним психологом школи Рац О.В., як психологічний аспект коучингу. Справжнє захоплення визвав виступ учнів, що представляли в жартівливій формі вчителів світу.

В рамках місячника "У тандемі з рідною Україною" гостям було представлено фольклорне літературно-мистецьке свято "З Україною у серці", підготовлене заступником директора з виховної роботи Михайловою С.А., педагогом-організатором Волковою А.А. та вчителем музики Пасхаловим О.А. Учні школи різного віку представили традиції та пісні, ігри та розваги, народні страви та танці українського народу. Артистизм та вміле використання власних талантів, що виявили юні актори не залишили байдужими нікого, і ще довго після свята лунали захоплені оплески.

Учасники семінару ознайомилися представленими виставками: гуртка технічної творчості (керівник Карнаух С.М.), фотовернісажем "Скарби бабусиної скрині" та "Масляна моя, масляна", колажів на тему "Безсмертна спадщина мого народу", аукціон народної мудрості, творчі роботи учнів школи, присвячені 95-річчю з Дня народження В.О.Сухомлинського (власні твори та малюнки).

Було виявлено зацікавленість щорічною рейтинговою системою оцінювання "Розумники та розумниці" (керівник Чабанюк Т.А.). З її допомогою вдається відмітити талановитих дітей школи в різних галузях. Також, було відмічено стенди, на яких можна побачити всіх переможців предметних олімпіад різного рівня та конкурсів за декілька років.

При підведенні підсумків учасники семінару відмітили високий рівень його проведення. Гості відзначили, що робота в Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №6 здійснюється на основі інноваційних технологій та методів. Адміністрація та педагогічний колектив школи отримали подяку від Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського. Тож традиції школи, запроваджені старшим поколінням педагогів, не тільки підтримуються, а й примножуються справами молодого покоління вчителів в сучасному освітньому середовищі.
Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 1001 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz